Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Casa Regală se pregătește de funeraliile Reginei Ana. Corpul neinsuflețit va fi adus marți în România.

regina_ana.jpg

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana va fi adus marți după-amiază în România.
Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana va fi adus marți după-amiază în România.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana va fi adus marți după-amiază în România. Medicii au anunțat că Regele Mihai nu va participa la funeraliile soției sale din cauza stării precare de sănătate. În schimb va fi prezent la înmormântare Principele Nicolae, exclus anul trecut din linia de succesiune a Casei Regale.

La ora 15.15, sicriul cu corpul neînsuflețit al Reginei Ana va ajunge la Aeroportul Otopeni, de unde va fi transportat cu mașina la Castelul Peleș. Evenimentul se va desfășura în prezența Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta și a Familiei Regale, a reprezentanților instituțiilor statului și a membrilor Casei Majestății Sale Regelui. Publicul nu va avea acces la eveniment.

Miercuri, corpul neînsuflețit va fi readus la Bucuresti si va fi depus la Sala Tronului din Palatul Regal. Și această ceremonie va avea caracter privat. 

Joi și vineri, in schimb, de la ora 8 la ora 22, toți cei care vor dori să depună flori și să se închine la catafalcul Reginei Ana vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal.
 Insa cei prezenți sunt rugați să respecte o serie de reguli:

Să fie îmbrăcați în ținută corespunzătoare.

Să nu poarte bagaje voluminoase.

Să nu vină însoțiți de copii sub 7 ani.

Să nu folosească aparate de fotografiat ori telefoane mobile.

Să aibă la ei un document de identitate.

Nimeni nu va putea depune florile personal, la catafalc. Buchetele vor fi așezate în grădina din fața Palatului Regal ori pe trotuarul din fața Palatului.

 Înmormântarea va avea loc sâmbătă în Noua Catedrală de la Curtea de Argeș. Publicul va avea acces doar în fața porții de intrare în Parcul Arhiepiscopiei.  Slujba de înmormântare va avea loc în rit ortodox. Ceremoniile religioase vor fi oficiate însă şi de reprezentanţii Bisericii Romano-Catolice.