Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Echipamentele sportivilor de la Rio, contrafăcute? Percheziții la firma care le-a livrat și la sediul COSR

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Polițiștii au ridicat astăzi documente de la sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român; surse judiciare spun că existe suspiciuni că echipamentele sportive ale delegației României la Jocurile Olimpice de la Rio ar fi contrafăcute. De altfel, mai mulți sportivi din delegație au reclamat public calitatea îndoielnică a echipamentelor.

Acțiunea polițiștilor vine după ce în presa din România au apărut informații că echipamentele Kappa ar fi contrafăcute. Acestea au fost întărite de anumiți sportivi români aflați la Rio, care au atras atenția public că materialul ar fi de proastă calitate, s-ar rupe ușor și, mai mult, că pe corp ar rămâne culoarea de pe treninguri.

Surse judiciare citate de agenția Mediafax spun că au fost ridcate documente de la sediul COSR. Iar Poliția Română transmite oficial că în acest dosar s-au făcut percheziții atât la o firmă suspectată de de comerţ cu articole sportive contrafăcute, cât și la trei imobile din Bucureşti şi Ilfov.

"Din primele cercetări a rezultat că firma în cauză ar fi încheiat şi derulat relaţii contractuale cu autorităţi contractante din domeniul activităţilor sportive, furnizând echipamente sportive susceptibile a fi contrafăcute. Cercetările sunt continuate pentru comiterea infracţiunilor de contrafacere a unei mărci şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, sub supravegherea parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti", se precizează în comunicatul de presă.

Anterior, reprezentanții Pax Creative, firma care a livrat echipamentul, au recunoscut  într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor că există defecte clare, dar au sugerat totodată că cei de la Kappa nu ar fi livrat la rându-le echipamente originale.