Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Imigranții forțează granița de vest. Patrule întărite, la frontiera cu Serbia

migr.jpg

Image source: 
REUTERS/Yara Nardi

Alertă la granița din vestul țării, cu Serbia. Autoritățile au întărit patrulele din zonă după ce două grupuri de imigranți, care încercau să intre ilegal în țară, au fost depistate în ultimele zile. Polițiștii de frontieră sunt ajutați acum de jandarmi, câini și un elicopter.

Forțe de ordine întărite patrulează, de joi noapte, la granița cu Serbia pentru a împiedica grupurile de imigranți să treacă frontiera. Patrule mixte de jandarmi și polițiști de frontieră, precum și un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne patrulează în vestul țării pentru a descuraja tentativele de trecere frauduloasă a frontierei.

Anunțul a venit vineri de la autorități, după ce în ultimele zile au fost depistate două grupuri de imigranți care încercau să intre ilegal în țară pe la granița cu Serbia.

”S-a decis că este important să se aibă o reacție puternică încă de la început. Să nu așteptăm să se creeze deja niște trasee bătătorite", a declarat, pentru Agerpres, Marius Tache, ofițer de presă al MAI.

Patrulele de la granița cu Serbia sunt dotate cu echipamente de ultimă generaţie, sisteme de termoviziune, câini și un elicopter care execută misiuni de supraveghere aeriană, se afirmă pe pagina de Facebook a Ministerului de Interne.

Supravegherea aeriană are loc în zona de competenţă a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, informează aceeași sursă.