Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Explozie la rafinăria Petromidia: un mort și mai mulți răniți

petro.jpg

Sursa imaginii: 
facebook.com

O persoană și-a pierdut viața și alte trei au suferit arsuri grave în urma unei puternice explozii care a avut loc luni seara la rafinăria Petromidia din Năvodari. Bărbatul care a decedat marți dimineața, la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, avea arsuri pe 100% din suprafața corpului, după cum a afirmat purtătorul de cuvânt al spitalului, Florian Bica citat de news.ro.

Potrivit unui comunicat al companiei KMG International, acționarul majoritar al rafinăriei Petromidia, bărbatul care a murit avea 48 de ani şi era inginer sudor la Rominserv.

"Compania noastră, prin întreaga echipa, îşi exprimă profunda durere pentru pierderea colegului nostru, I.B., ca urmare a incidentului de luni, 22 august, de pe platforma Petromidia. Transmitem cele mai sincere condoleanţe familiei si prietenilor săi, gândurile noastre se îndreaptă către ei. I.B., 48 de ani, ne-a fost coleg în cadrul Rominserv, lucrând ca inginer sudor”, se arată în comunicat.

La Spitalul Bagdasar-Arseni este internat în continuare un bărbat care în urma exploziei de la Petromidia a suferit arsuri de gradele II şi III pe 25% din suprafaţa corpului. Ceilalţi doi răniţi în explozia de la rafinărie - doi bărbaţi care au arsuri de gradul II şi III pe 20% şi respectiv 24% din suprafaţa corpului - sunt internaţi la Spitalul de Arşi din Capitală.

Victimele accidentului au fost aduse la cele două spitale din Capitală cu ambulanţe, după ce încercarea de a-i aduce de la Constanța la București cu elicopterul a eșuat ca urmare a vremii nefavorabile.

Explozia s-a produs luni seară, în jurul orei 18.00, la rafinăria Petromidia, deflagraţia fiind urmată de un incendiu puternic, care a fost stins după aproximativ o oră.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat pentru News.ro, că după discuţiile cu managementul Rompetrol, poate spune că ”nu există riscuri suplimentare pentru propagarea unor alte incidente".