Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Doliu naţional în Italia

Sâmbătă este zi de doliu național în Italia, în memoria celor 281 de morți după cutremurul de miercuri, informează AFP.

UPDATE: Numărul oficial provizoriu al persoanelor decedate în urma cutremurului care a afectat miercuri centrul Italiei a crescut la 290, potrivit celui mai recent bilanț publicat de Protecția Civilă italiană.

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe anunță că a fost confirmat decesul altor doi cetățeni români în urma cutremurului din Italia, astfel că, la acest moment, numărul românilor care și-ai pierdut viața este de zece persoane.

UPDATE: Numărul provizoriu oficial al morților provocați de cutremurul devastator care a zguduit miercuri centrul Italiei a ajuns la 284, potrivit ultimului bilanț anunțat sâmbătă de Protecția Civilă citată de AFP.

Drapelele sunt în bernă în toată țara, pentru funeraliile victimelor din comunele Arquata del Tronto și Pescara del Tronto din munții Apenini. Ceremonia funebră va avea loc într-un gimnaziu din orașul Ascoli Piceno, în prezența președintelui italian și a premierului Matteo Renzi.

O altă ceremonie, fără trupurile neînsuflețite, va avea loc săptămâna viitoare pentru victimele de la Accumoli și Amatrice, de cealaltă parte a masivului muntos din centrul Italiei.

Numărătoarea morților s-a oprit la 281, dintre care 221 numai în Amatrice. Au fost spitalizați 388 de răniți. De joi, n-a mai fost găsit sub ruine niciun supraviețuitor.
De la Bucureşti, Ministerul de Externe a confirmat decesul altor doi români în urma cutremurului din Italia. Numărul deceselor a ajuns la opt.