Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Omenirea spre borna 10 miliarde

Populația mondială se va apropia de pragul de 10 miliarde în  jurul anului 2050, reiese dintr-un studiu făcut de organizația neguvernamentală Population Reference Bureau. Potrivit acestei cercetări, se estimează că India va fi, în 2050, țara cu cei mai mulți locuitori. Germania, Ucraina, Rusia și ...România vor fi statele cu cele mai abrupte scăderi de populație din Europa, mai reiese din studiul ONG-ului american. 

În 2050, numărul locuitorilor de pe Terra va fi de 9,9 miliarde. Este o creștere ci o treime comparativ cu nivelul actual. În 2053, estimează cercetătorii de la Population Reference Bureau, ar urma să fie atins pragul de 10 miliarde de locuitori ai planetei.

India va fi țara cu cei mai mulți locuitori, peste 1,7 miliarde, peste China, a cărei populație va scădea ușor, la 1, 34 miliarde și cu mult înaintea Statelor Unite, care ar urma să aibă în jur de 398 de milioane de locuitori. Nigeria și Pakistanul vor fi țările cu cele mai spectaculoase creșteri de populație. În următorii zeci de ani, populația statului african practic ar urma să se dubleze.

 La polul opus, Japonia este țara care va înregistra un declin abrupt al numărului de locuitori. Japonezii vor fi mai puțini cu 24,7 milioane. Germania și Ucraina vor pierde peste 9 milioane de locuitori, Rusia aproape opt.  Printre statele cu declin al populației este și România. În preajma anului 2050 ar urma să fim mai puțini cu 6,4 milioane