Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Managerul Spitalului Floreasca a demisionat, dar protestul continuă: Încă 9 medici vor demisiona

2016-04-21-gc-spitalul-floreasca.jpg

Spitalul de Urgență Floreasca (București)

După demisia managerului interimar de la Spitalul Floreasca, Sorin Păun, aflat în conflict cu medicii de la SMURD UPU, ministrul Sănătăţii a dat asigurări că, în cel mai scurt timp, va fi numit un nou manager interimar care să asigure buna funcţionare a spitalului. Totuși, protestul medicilor de la SMURD UPU pare departe de a fi încheiat, noi demisii urmând a avea loc joi.

ACTUALIZARE 1: 22 de medici de la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi-au înaintat demisia, alţi nouă urmând să demisioneze în cursul zilei de joi, a anunţat un reprezentant al doctorilor de la Unitatea Primiri Urgenţe SMURD din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca.

....................................................................

Înainte de discuţiile cu managerul Spitalului Floreasca, ministrul Vlad Voiculescu s-a întâlnit, miercuri seară, cu o parte dintre medicii demisionari de la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului.

Discuţiile între Vlad Voiculescu şi medicii demisionari au durat aproximativ patru ore, Bogdan Opriţa, coordonatorul UPU Floreasca şi al SMURD Bucureşti, declarând că ministrul a fost informat că peste 90 la sută din personalul de la UPU Floreasca doreşte să demisioneze din cauza conflictului cu managerul unităţii medicale.

Sorin Păun, managerul interimar al Spitalului Floreasca, şi-a înaintat demisia , miercuri seară, a anunţat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, la finalul discuţiilor cu acesta. El a spus că, în cel mai scurt timp, va fi numit un nou manager interimar care să asigure buna funcţionare a acestui spital, până la organizarea concursului pentru ocuparea postului, cel târziu în luna octombrie.

"Dincolo de problemele de comunicare dintre doctorul Sorin Păun şi o parte a personalului din spital, nimeni nu mi-a adus la cunoştinţă elemente care să pună la îndoială onestitatea sa şi calităţile recunoscute de medic chirurg. Ministerul Sănătăţii va acorda în continuare tot sprijinul Spitalului Floreasca pentru remedierea rapidă a situaţiei", a adăugat ministrul Vlad Voiculescu.

Alianţa Medicilor a anunţat, miercuri seară, că susţine protestul medicilor de la UPU-SMURD a Spitalului de Urgenţă Floreasca arătând că democraţia nu există în spitalele din România, iar şefii aplică puterea discreţionară în condiţiile unui hăţiş legislativ care le permite să interpreteze actele normative aşa cum doresc.