Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Armistițiu între ELCEN și Distrigaz. Bucureștenii vor avea apă caldă cel puțin până la iarnă

Distrigaz a anunțat că va ridica poprirea instituită asupra conturilor ELCEN, după ce producătorul de energie s-a obligat să plătească o parte din datoria către distribuitorul de gaz.

Bucureștenii vor avea apă caldă și căldură. ELCEN și Distrigaz s-au înțeles privind plata eșalonată a unei datorii de peste 11 milioane de lei.

Mai exact, după ce a amenințat că jumătate din Capitală va rămâne fără agent teric, Distrigaz a informat, vineri, că va ridica poprirea instituită asupra conturilor ELCEN, dacă vor fi respectați termenii unui protocol semnat între cele două societăți, conform căruia datoria de 11,7 milioane de lei va fi plătită de către producătorul de energie ELCEN, eșalonat, până la sfârșitul anului.

La rândul său, Ministerul Energiei precizează că va încerca să medieze disputa între societățile implicate în aprovizionarea cu energie termică a Capitalei.

În același timp, reprezentanții ELCEN notează, într-un comunicat de presă, că soluția eșalonării datoriilor este una la care s-a ajuns în urma unor negocieri, dar nu este o soluție pe termen lung.

"Este, în continuare, nevoie de o discuție permanentă între RADET și ELCEN pentru ca stabilitatea să fie asigurată pe tot parcursul sezonului rece 2016 — 2017. Reiterăm nevoia de colaborare și bune practici comerciale cu partenerii noștri, RADET, și ne dorim ca, de la începutul săptămânii viitoare, soluțiile pe care le vom găsi să fie pe termen mediu și lung, în beneficiul locuitorilor Capitalei, dar și al societăților implicate în asigurarea apei calde și căldurii în Capitală", susține Elcen, conform Agerpres.