Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dublu atentat, la Bagdad. Cel puțin 40 de oameni au murit

bagdad.jpg

Sursa imaginii: 
REUTERS/Khalid al Mousily

Cel puţin 40 de oameni au fost ucişi şi peste 60 au fost răniţi în două atentate sinucigaşe comise într-un centru comercial din estul Bagdadului, titrează Russia Today preluată de news.ro. Atacurile au fost revendicate de gruparea Stat Islamic.

Atacul terorist a avut loc vineri, la Nakheel Mall, aflat în apropiere de Ministerul Petrolului, au anunţat surse medicale şi din Poliţie. O bombă a explodat la intrarea din faţă, iar o alta în parcare.

Imagini video de la locul atacului arată scene de haos  şi maşini în flăcări. Bilanţul iniţial al atacurilor era de 11 morţi.

ISIS a revendicat atentul, ce a vizat “o adunare de şiiţi”, într-un comunicat publicat de agenţia sa de presă, Amaq News.

Atentatele vin în condiţiile în care armata irakiană se pregăteşte să lanseze o ofensivă asupra oraşului Mosul, controlat de ISIS.

Gruparea teroristă a controlat la un moment dat o treime din Irak, dar a pierdut treptat teren pe parcursul anului. Pe măsură ce a început să piardă din teritoriile ocupate, şi-a intensificat campania de atentate.