Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Principalul suspect în cazul exploziei din New York, prins în New Jersey, după un schimb de focuri cu poliţiștii

atentat.jpg

Image source: 
New Jersey State Police/Handout via REUTERS

(ÎN ACTUALIZARE) Un islamist american de origine afgană este principalul suspect în ancheta privind atentatul comis sâmbătă seară în New York, anunţă primarul oraşului, Bill de Blasio.

ACTUALIZARE 2: Teroristul de origine afgană a fost rănit şi reţinut, după un schimb de focuri cu poliţia în zona Linden din statul New Jersey. În apropiere, a fost găsit un alt dispozitiv exploziv.

ACTUALIZARE 1: Islamistul Ahmad Khan Rahami, considerat autorul atacurilor cu bombă din statele New York şi New Jersey, a fost arestat luni, anunţă surse citate de presa americană.

.........................................................................

Poliţia a distribuit imaginea lui Ahmad Khan Rahami (28 de ani) şi a cerut populaţiei să informeze autorităţile dacă îl observă.

Autorităţile avertizează că islamistul nu trebuie abordat direct, fiind "înarmat şi periculos".

Alte cinci persoane au fost reţinute şi sunt interogate în cadrul anchetei privind bombele artizanale plasate în New York.

Autorităţile federale au efectuat percheziţii în trafic ale "vehiculelor de interes", în cadrul anchetei.

Cel puţin 29 de persoane au fost rănite, după ce o bombă artizanală a explodat sâmbătă seară în zona Manhattan din oraşul New York.

Autorităţile au descoperit ulterior încă un dispozitiv exploziv. Deflagraţia a avut loc în zona Chelsea din cartierul Manhattan.