Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Continuă protestele violente în orașul american Charlotte

charlotte.jpg

Sursa imaginii: 
REUTERS/Jason Miczek

Nouă persoane au fost rănite, iar alte 44 au fost arestate în timpul manifestațiilor de protest împotriva brutalității cu care forțele de ordine îi tratează pe membrii minorității afroamericane din orașul american Charlotte.

Potrivit Reuters, șeful Departamentului de Poliţie din Charlotte, Kerr Putney, a anunţat că poliţiştii americani au folosit gaze lacrimogene, gloanţe de cauciuc şi grenade sonice pentru a-i împrăştia pe protestatarii care au furat din mai multe magazine şi au aruncat cu pietre, sticle şi pocnitori. Patru poliţişti au fost răniţi în timpul protestelor, însă rănile lor sunt minore.

Ultimele proteste violente au izbucnit în urma unei demostraţii paşnice a celor care resping dovezile prezentate de autorităţi în ceea ce priveşte moartea lui Keith Scott. Autorităţile au susţinut iniţial că victima, care este internată în stare critică, a fost împuşcată de către un civil.

Bărbatul a fost împuşcat mortal marţi noaptea de un poliţist într-o parcare a unui complex de apartamente. Rudele bărbatului afroamerican susţin că acesta era neînarmat şi ţinea o carte, însă poliţiştii menţionează că au descoperit o armă lângă cadavrul lui Keith Scott.

O parte dintre protestatari au spart ferestrele unui hotel din centrul metropolei şi au agresat doi angajaţi ai hotelului Hyatt. Lozinca ”Black Lives Matter” (n.r. ”Vieţile negrilor contează”) a fost pictată pe ferestrele hotelului din Charlotte.

Persoanele arestate riscă să fie puse sub acuzare pentru agresiune, precum şi pentru intrare prin efracţie şi încălcare a proprietăţii.