Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Principesa Margareta și Principele Radu și-au reînnoit jurămintele, după 20 de ani

principesabun.jpg

Sursa imaginii: 
www.familiaregala.ro

Principesa moștenitoare Margareta și Principele Radu și-au reînnoit jurămintele, după 20 de ani de la căsătorie, în cadrul unei ceremonii religioase care a avut loc sâmbătă la Catedrala Încoronării din Alba Iulia.

Ceremonia religioasă a fost organizată după ce Alteţelor Lor Regale au dorit să aibă o slujbă de binecuvântare a cununiei lor pe pământ românesc, fiind invitaţi de către Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscop de Alba Iulia, la Catedrala Încoronării, locul unde au fost încoronaţi Regele Ferdinand şi Regina Maria, în 15 octombrie 1922, în calitate de suverani ai României Mari.

Ceremonia religioasă a fost oficiată cu uşile închise, la ea participând întocmai ca acum 20 de ani, membri ai familiei, prieteni, colegi şi colaboratori apropiaţi, iar oamenii veniţi au putut să asculte slujba din curte.

Căsătoria Altețelor Lor Regale a avut loc departe de țară, la 21 septembrie 1996, la Lausanne, în Elveția, la Catedrala Ortodoxă din oraș, potrivit site-ului oficial al Familiei Regale.

Slujba a fost oficiată de Înalt Preasfinția Sa Mitropolitul Damaskinos al Elveției, secondat de părintele Alexandru Iossifidis, parohul catedralei, și de părintele Adrian Diaconu, titularul parohiei românești din Lausanne. Serviciul divin a fost rostit în limbile română, latină, greacă și engleză.

Au participat zeci de membri ai Familiilor Regale europene, alături de prieteni ai mirelui și miresei. Au făcut mari eforturi pentru a le sta alături cincizeci de conaționali veniți din România.

După tradiția ortodoxă regală, nașii de cununie ai Altețelor Lor Regale au fost Regele Mihai I al României și Regele Constantin al II-lea al elenilor.

Nunta nu a putut avea loc în România, fiindcă la acea dată Majestății Sale Regelui Mihai nu-i era permisă venirea în țară.

În seria de evenimente aniversare, Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au luat parte la Cluj, în seara de vineri, 23 septembrie 2016, la concertul de gală oferit în onoarea Altețelor Lor Regale de Opera Națională Română din Cluj-Napoca.