Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Artistul Ioan Gyuri Pascu a încetat din viață

gyuri.jpg

Sursa imaginii: 
RFI

Actorul, muzicianul, jurnalistul și scriitorul Ioan Gyuri Pascu a încetat din viață luni dimineața, în urma unui stop cardiorespirator iresuscitabil. Informația a fost confirmată de coordonatorul SMURD București, medicul Bogdan Oprița, citat de Agerpres.

Două echipaje SMURD au fost solicitate la locuința artistului luni dimineața. După încercări de resuscitare de circa 45 de minute nu s-a mai putut face nimic, a precizat coordonatorul SMURD.

Artistul, în vârstă de 55 de ani, se retrăsese din viața publică în ultima perioadă, din cauza stării de sănătate.

Născut la 31 august 1961, Ioan Gyuri Pascu a fost un muzician și un actor român, membru al grupului de umor Divertis din 1987.

El s-a lansat în cariera muzicală în anul 1977 și de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care: pop, rock, blues și reggae. A lansat mai multe piese de rock alternativ prin casa sa de discuri, Tempo Music.

Pe lângă activitatea de la Divertis, Ioan Gyuri Pascu a mai jucat în filme de lung metraj precum ”O vară de neuitat”– în regia lui Lucian Pintilie și în ”Occident” – regizor Cristian Mungiu.

A mai jucat în mai multe piese de teatru, precum ”Take, Ianke și Cadîr”, asigurând și coloana sonoră pentru o parte din ele.

A colaborat cu mai multe posturi de televiziune, printre care TVR 1, Antena 1 și Pro TV. A mai contribuit ca jurnalist sportiv și comentator de sport și a scris mai multe cărți de spiritualitate și pentru copii.