Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Risc de inundaţii în mai multe judeţe. Cod roșu la Galați

ploi.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Administraţia Naţională de Meteorologie a restrâns aria judeţelor care sunt şi astăzi sub cod portocaliu de vreme rea. Scade şi numărul regiunilor sub cod galben – chiar şi aşa însă, ploile din ultimele 24 de ore au provocat inundaţii, iar hidrologii avertizează că pericolul nu a trecut. 

Actualizare 2: Şcolile din orașul Bacău au fost închise. Primarul Cosmin Necula a anunțat pe Facebook că există riscul ca unitățile de învățământ să fie inundate

Actualizare 1: Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, miercuri, o avertizare cod roşu de inundaţii care vizează judeţul Galaţi, valabilă până la ora 21.00.

Opt judeţe din nord, est şi sud est rămân sub cod portocaliu până la ora 18,00 şi alte 18 sub cod galben, până la ora 21,00. Vor fi ploi însemnate cantitativ, vânt puternic, iar la munte va fi lapoviţă. Pe arii restrânse, transmit meteorologii, cantităţile de apă vor depăşi 50 de litri pe metru pătrat. În acestă situaţie, hidrologii anunţă că este risc de inundaţii în Prahova, Buzău, Harghita, Neamţ, Bacău, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

De altfel, zeci de locuinţe au fost deja inundate, inclusiv la Bucureşti, unde a fost convocat un comandament de urgenţă şi în Ilfov. La Galaţi, macazurile au fost acoprite cu apă, iar circulaţia trenurilor a fost întreruptă. Niciun tren nu a putut intra sau ieşi din gară. În judeţul Tulcea, un microbuz ce transporta cinci persoane a fost prins de viitură. Pasagerii au fost salvaţi de pompieri, relatează Mediafax.