Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cutremure în serie în Italia. Un mort și mai mulți răniți

O persoană și-a pierdut viața și mai multe au fost rănite ușor în urma unei serii de cutremure care au avut loc în Italia miercuri noapte. Primul cutremur, de 5,6 grade, s-a produs la ora 19.10 (20.10, ora României), în zona localităţii Visso (provincia Macerata, regiunea Marche), potrivit Institutului american de Geofizică (USGS) citat de cotidianul italian La Repubblica.

Cutremurul a fost simţit puternic în oraşele Ascolano, Ancona, Fabriano, Pesaro, dar şi în Roma şi Florenţa. Cutremurul iniţial a fost urmat de replici cu magnitudini de 3,0 şi 3,4 grade.

Ulterior, la ora 21.18, s-a produs un al doilea seism, de data aceasta de 5,9 grade, care foarte probabil nu a fost o replică, ci o mişcare telurică separată, potrivit specialiștilor.

După cutremurul de 5,9 grade, un altul cu magnitudinea de 4,6 a avut loc la ora 23.42, relatează publicaţia Il Fatto Quotidiano.

În orăşelul Visso s-au prăbuşit mai multe clădiri, iar două persoane au fost rănite, inclusiv una după desprinderea unei părţi a tavanului locuinţei, scrie ziarul La Repubblica. Se pare că persoana care a decedat a suferit un atac de cord.

De asemenea, o parte a unei biserici s-a prăbuşit în localitatea Norcia.

Unele clădiri s-au prăbuşit şi în satele Ussita şi Preci, precum şi în localitatea Amatrice, afectată şi de cutremurul din 24 august, soldat cu 298 de morţi şi mii de răniţi.

Mii de persoane au ieşit pe străzi la Roma din cauza seismului, semnalându-se scene de panică în cartierele Trastevere, Marconi, Centocelle, Testaccio, Prati şi Salario. Sute de persoane aflate în stare de şoc au sunat la serviciile de urgenţă.

Palatul Farnesina, sediul Ministerului italian de Externe, şi Palatul regiunii Lazio, aflate în centrul capitalei Italiei, au fost evacuate din raţiuni de precauţie, potrivit cotidianului Corriere della Sera.