Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Grav accident de circulație pe Autostrada Soarelui: 4 morți și zeci de răniți

car_crash.jpg

Image source: 
pixabay.com

Patru persoane au murit și câteva zeci au fost rănite, în urma unui grav accident de circulație produs în sâmbătă dimineață pe Autostrada Soarelui. Cel puțin 15 mașini au fost implicate într-o ciocnire în lanț, cauzată, transmite Poliția Rutieră, de ceața densă.

Actualizare 15: Zeci de şoferi implicaţi în accidentul rutier de ieri, de pe A2, au fost audiaţi  ieri după-amiază. Maşinile implicate în ciocnirea în lanţ soldată cu patru morţi şi 57 de răniţi vor fi expertizate tehnic luni, anunţă Poliţia Rutieră.

Actualizare 14: Numărul persoanelor decedate a ajuns la patru, anunţă Poliţia Rutieră. Bilanţul iniţial indica trei morţi

Actualizare 13: Panourile cu mesaje de avertizare funcționau în momentul producerii accidentului, susține Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Actualizare 12: La spitalul Floreasca au fost aduși 11 răniți. Doi sunt în stare gravă, precizează medicul Cristian Pandrea:Actualizare 11: Mare parte din cei 57 de răniți ai accidentului în lanț au fost aduși la șase spitale din Capitală.  Cinci dintre răniți au fost aduși la Spitalul Sfântul Pantelimon. Mircea Ungureanu, medic coordonator al Unității de Primiri Urgențe:Actualizare 10: Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară a deschis dosar penal. Încadrarea inițială: ucidere din culpă și vătămare corporală. Nu au fost identificați deocamdată cei vinovați, a precizat, pentru Agerpres, Liliana Bănescu, prim procuror.

Actualizare 9: Toate victimele au fost evacuate

Actualizare 8: Personal de intervenție la fața locului: 8 ofițeri, 86 de subofițeri, 9 medici și 22 de asistenți (DSU)

Actualizare 7: Au fost implicate 60 de persoane, 3 persoane au decedat, 41 au fost transportate la spitale, 16 au refuzat transportul, transmite DSU.

Actualizare 6: Patru răniți au ajuns la Spitalul Floreasca din Capitală.

Actualizare 5: 12  răniți au fost direcționați către spitalul din Lehliu, 5 către Spitalul Pantelimon și 3 la Spitalul Bagdasar Arseni din București. La locul accidentului este și un spital mobil.

Actualizare 4: Răniții grav vor fi transportați la București, comunică autoritățile. Cei cu răni minore vor fi tratați la Lehliu.

Actualizare 3: Numere de urgență: 021.264.85.15  și 021.264.85.16

Actualizare 2: Trei persoane au decedat în urma accidentului, indică bilanțul revizuit de autorități.

Actualizare 1: Numărul răniților a ajuns la 39, anunță Raed Arafat, șeful DSU.

"Au fost mobilizate Ialomița, Călărași și București. Deplasarea este îngreunată de ceață, tocmai ceața a cauzat accidentul, din ce am primit ca informare. Nu se ia în calcul trimiterea unui elicopter pentru că este ceață", a transmis șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Traficul rutier este întrerupt pe sensul de mers către Constanța, la kilometrul 67, precizează la RFI inspectorul Alina Răbuga, de la Centrul Infotrafic:ISU a activat planul roșu de intervenție.Toate spitalele de urgență din București au fost prealertate după accidentul în lanț produs sâmbătă dimineață pe Autostrada Soarelui, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, citat de Mediafax.