Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Nereguli descoperite de pompieri la metrou

Hidranţi nesemnalizaţi, lumini de urgenţă inexistente şi turnichete care îngreunează evacuarea. Sunt câteva dintre neregulile descoperite de pompieri în urma controalele făcute luni la metrou.

Pompierii de la ISU Bucureşti au făcut controale simultane în 50 de staţii de metrou din Capitală. Verificările au scos la iveală mai multe nereguli: culoare de evacuare blocate, hidranţi şi stingătoare fără semnalizare și lumini de siguranţă nefuncţionale. Pompierii au mai constatat că, pe sensul de ieşire, au fost montate bare suplimentare astfel încât călătorii să nu poată trece pe lângă turnichete. Aceste adaptări insă îngreunează o evacuare în siguranţă, spun reprezentanţii ISU. În cadrul controlului s-a verificat şi dacă Metrorex a remediat deficienţele constatate la controalele anterioare.

În luna mai, ISU Bucureşti anunţa că au fost aplicate 11 sancţiuni, dintre care şapte avertismente şi patru amenzi în cuantum de 8.000 de lei. Atunci, pompierii au descoperit o serie de nereguli, printre care îngreunarea evacuării persoanelor din cauza modificărilor la sistemul de trecere cu turnicheţi, amplasarea, în anumite zone, a unor spaţii comerciale, vitrine, lifturi, uşi de evacuare blocate cu zăvoare, iar la unele uşi, sensul de deschidere se făcea în sens invers evacuării.

Pompierii au descoperit la controalele din prima parte a anului şi faptul că evacuările nu erau marcate, iar iluminatul de siguranţă nu funcţiona corespunzător pentru o situaţie de urgenţă. Au fost găsite nereguli şi la tablourile electrice ale scărilor rulante care nu erau marcate astfel încât zona să fie evitată. Pompierii au descoperit, la multe dintre instalaţiile electrice ale metroului, improvizaţii, contacte imperfecte la conexiuni şi legături şi conductori străpunşi fără să mai fie izolaţi.