Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Percheziții, la radioul public. 11 persoane din conducere, urmărite penal

radio_rom.jpg

Sursa imaginii: 
Radio România Cultural

(ÎN ACTUALIZARE) Mai multe percheziţii au avut loc, joi, la sediul radioului public, dar și la sediul unei agenții de turism. Se fac cercetări într-un dosar privind acordarea unor contracte, mai mulți membri ai Consiliului de Administraţie fiind printre cei vizaţi. Procurorii le aduc acuzații grave șefilor Societăţii Române de Radiodifuziune.

ACTUALIZARE: Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au început urmărirea penală faţă de 11 persoane cu funcţii de conducere din cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune, respectiv membri ai Consiliului de Administraţie al instituţiei publice.

"Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de: Demeter Andras Istvan, Fugaru Mirela-Ioana, Voicu Mihai, Olaru Stejărel-Nicolae şi Moșneag Doina, precum şi faţă de alte 6 (şase) persoane cu funcţii de conducere din cadrul Societății Române de Radiodifuziune, respectiv membri ai Consiliului de Administrație al instituţiei publice, pentru comiterea unor prezumtive infracțiuni de abuz în serviciu, prev. de art. 297 C.pen. și conflict de interese, prev. de art. 301 C.pen", potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

..............................................................................

Mai mulți membri ai Consiliului de Administraţie al radioului public sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu şi conflict de interese. Ei ar fi participat, susțin procurorii, la luarea unor decizii în urma cărora au fost încheiate ilegal mai multe contracte privind achiziţii de servicii de turism. ”Au fost obținute ilegal mai multe beneficii”, susțin anchetatorii care au făcut percheziţii la Societatea Română de Radiodifuziune, dar şi la sediul şi un punct de lucru al firmei de turism Europoint, 11 persoane ajungând la audieri, au declarat, pentru News.ro, surse judiciare.

"S-a plecat de la un prejudiciu estimat la 400.000 de lei, dar cercetările au arătat că suma este cu mult mai mare”, au spus sursele citate.

Consiliul de Administraţie al radioului public vizat de anchetă este condus de Ovidiu Miculescu. Membrii sunt: Maria Ţoghină,  Mirela Ioana Fugaru, Ruxandra Săraru, Radu F. Alexandru, Alexandru Ducu Bertzi, Andras Istvan Demeter, Ana Florea, Alina Stanciu, Alexandra Dumitraşcu, Nicoleta Viorica Balaci, Adrian Doroş şi Alexandru Muraru.

La scurt timp de la declanșarea perchezițiilor, Radio România a transmis că a pus la dispoziţia reprezentanţilor legii toată documentaţia solicitată și că nu poate oferi mai multe detalii despre anchetă.