Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Grav accident pe DN2. Trei morţi, 15 persoane rănite

isu.jpg

Sursă: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Trei persoane au murit, iar alte 15 au fost rănite, sâmbătă dimineaţă, după ce un microbuz s-a ciocnit cu un autoturism, pe DN2, în dreptul localităţii Şindriliţa. Autorităţile au declanşat planul roşu.

UPDATE: Circulaţia rutieră este în continuare blocată pe DN2, în dreptul localităţii Şindriliţa, poliţiştii recomandând şoferilor două rute ocolitoare pentru ambele sensuri.

UPDATE: 18 persoane rănite au fost rănite, trei decedate. 15 persoane sunt transportate la spital.

UPDATE: La locul accidentului au fost trimise o autospecială stingere, una de descarcerare, 4 ambulante SMURD, 1 autospeciala pt transport personal si victime multiple, dar si 4 ambulante ale SABIF.

Cinci dintre răniţi au fost transportaţi la spital de SMURD, iar restul de serviciul de ambulanţă. Două dintre persoanele decedate se aflau în microbuz, iar cea de-a treia în maşină.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Ilfov, microbuzul şi autoturismul s-au ciocnit frontal pe fond de vizibilitate redusă din cauza ceţii.

"În urma primelor verificări se pare că autoturismul ar fi intrat în depăşire şi pătruns pe sensul opus”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov.

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, în dimineaţă, din cauza ceţii, pe autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti, pe autostrada A1 Sibiu - Deva, vizibilitatea fiind sub 100 de metri, dar şi pe drumuri din judeţele Brăila şi Suceava.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, pe A3 vizibilitatea este sub 100 de metri, iar între Sibiu şi Deva, în unele zone, ceaţa face ca vizibilitatea să fie între 50 şi 100 de metri.

Polţiştii recomandă şoferilor să adapteze viteza, să folosească luminile de întâlnire împreună cu cele de ceaţă şi să mărească distanţa în mers.

”Patru curse aeriene interne şi internaţionale sunt afectate de vizibilitatea scăzută, de ceaţa de pe aeroportul din Cluj. Este voba despre zborurile care ar fi trebuit să sosească de la Iaşi la ora 8.20, respectiv Bucureşti, la ora 9.10. Prima  aeronava a fost redirecţionată spre Aeroportul Timişoara, iar cealaltă are întârziere. Totodată, se înregistrează întârzieri şi la decolări, anunţă autorităţile aeroportuare, citate de Mediafax.