Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Șeful radioului public, urmărit penal pentru abuz în serviciu și conflict de interese

miculescu.png

Președinte - director general al Societății Române de Radiodifuziune (SRR), Ovidiu Miculescu
Președinte - director general al Societății Române de Radiodifuziune (SRR), Ovidiu Miculescu
Sursa imaginii: 
www.romania-actualitati.ro

Șeful radioului public, Ovidiu Miculescu, va fi urmărit penal. Președinte - director general al Societății Române de Radiodifuziune (SRR) a fost pus sub acuzare, miercuri, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și conflict de interese. Alături de Ovidiu Miculescu, vor fi urmăriți penal și alți 10 foști și actuali membri ai Consiliului de Administrație al instituției.

Din probatoriul procurorilor rezultă că persoanele urmărite penal în acest caz ar fi participat la ”luarea unor decizii în cadrul ședințelor Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune, în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, în baza cărora aceștia au obținut în mod ilegal foloase patrimoniale în cuantum total de aproximativ 400.000 lei", susțin procurorii.

În aceste condiții, mai multe percheziții s-au desfășurat săptămâna trecută la sediul Societății Române de Radiodifuziune, precum și la sediul și punctul de lucru aparținând unei societăți comerciale cu care SRR a desfășurat relații comerciale, fiind puse în executare 11 mandate de aducere.

În afara președintelui - director general al radioului, Ovidiu Miculescu, au mai fost puși sub urmărire penală cinci actuali sau foști membri ai Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune — cunoscutul cântăreț de folk Ducu Bertzi, Adrian Moise, Adelina Rădulescu, Ileana Savu și Ana Florea. Aceștia se adaugă altor cinci membri ai aceluiași consiliu puși sub acuzare săptămâna trecută: Andras Istvan Demeter și Mirela-Ioana Fugaru, Mihai Voicu, Stejărel Olaru și Doina Moșneag.

În plus, în urmă cu o săptămână, Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat că Mirela Ioana Fugaru, membru în CA al SRR, s-a aflat în conflict de interese, deoarece, în perioada 29 iunie 2010 — 29 iunie 2014, a participat și a votat, în cadrul ședințelor desfășurate la nivelul Consiliului de Administrație al SRR, decizii referitoare la planul managerial al evenimentelor culturale aflate pe agenda de lucru a SRR.

Potrivit ANI, Mirela Ioana Fugaru a încheiat cu SRR mai multe contracte de prestări servicii pentru organizarea și monitorizarea evenimentelor culturale în cadrul grupurilor de lucru, în valoare totală de 63.842 lei.