Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Percheziţii la VitalAire pentru evaziune fiscală

oxigen.jpg

sursa: pyxabay.com
sursa: pyxabay.com

Au loc percheziţii în Iaşi şi Tecuci, la compania VitalAire, într-un dosar de evaziune fiscală. E vorba de firma care asigură aparate de oxigen pentru bolnavii în stadii foarte grave, prin contract cu pacienţii. Jurnalistul Cătălin Tolontan a dezvăluit documente care arată că firma folosea contabilitate dublă şi că executa silit bolnavii, deşi primise banii pentru echipamente de la Casele de Asigurări.

Procurorii din Iaşi au deschis un dosar penal în acest caz, după dezvăluirile de pe tolo.ro. Joi au avut loc percheziţii ale procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi la două adrese din Iaşi şi trei din Tecuci la firma VitalAire, într-un dosar de evaziune fiscală, transmite MEDIAFAX. Percheziţiile au loc la sediul firmei din strada Vasile Conta, din Iaşi, dar şi la cabinetul avocatului care reprezintă firma, Dragoş Bobu.

Percheziţiile au loc după ce în presă au apărut informaţii că firma VitalAire ar executa silit în instanţă pacienţii cei mai vulnerabili, bătrânii care au închiriat aparate de oxigen de la VitalAire, potrivit jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor.

Firma este reprezentată în miile de procese intentate bolnavilor pe teritorul României de cabinetul de avocat al lui Dragoş Bobu, care este şi membru în Consiliul de Administraţie al VitalAire.

Numai la Iaşi sunt pe rol aproape 1000 de astfel de procese. Doar ieşenii au depus la Protecţia Consumatorului nouă sesizări împotriva firmei.