Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Destinaţia neobişnuită aleasă de mulţi români pentru minivacanţa de 1 decembrie

"Românii au redescoperit România". Iată ce spune la RFI în pragul minivacanţei de 1 decembrie prim-vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Nicolae Bucovală, care precizează că aproape toate pachetele de pe litoral au fost vândute.

Românii îşi petrec cele cinci zile libere în zona Sibiului, la munte sau în pieţele de Crăciun din Viena, Budapesta şi Praga.

Există însă şi turişti care au ales o destinaţie mai puţin obişnuită pentru acest sezon: litoralul românesc.

Pe de altă parte, Nicolae Bucovală spune că dacă Guvernul ar fi anunţat din timp tour-operatorii că şi ziua de vineri, 2 decembrie va fi liberă, pachetele turistice ar fi arătat altfel: "Şi noi am fost luaţi prin surprindere de decizia Guvernului ca şi data de 2 decembrie să fie liberă, deşi mie mi se părea mai normal să fim anunţaţi ca agenţi economici, pentru că altfel făceam pachetele turistice, noi le-am făcut undeva la trei zile".

"Românii se îndreaptă masiv spre zona de munte, acolo unde este un obicei, dacă mai şi ninge este O.K., dar nu e de neglijat nici litoralul românesc, unde toate pachetele care au fost lansate pe perioada aceasta de minivacanţă de patru-cinci zile, vreau să vă spun că marea majoritate a pachetelor au fost vândute, deci au avut un succes total. În mod deosebit, la mare s-au vândut pachetele şi hotelurile care oferă şi relaxare, mă refer aici la centre de spa, tratamentele de rigoare. Deci spre deosebire de anii trecuţi, chiar a fost un succes, ca să spun aşa, cu minivacanţa de 1 decembrie", declară prim-vicepreşedintele FPTR.

 
Nicolae Bucovală (FPTR), despre minivacanţa de 1 decembrie