Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(VIDEO) 76 de oameni au murit în accidentul aviatic din Columbia

Tragedie aviatică, în Columbia. Un avion cu 81 de persoane la bord s-a prăbușit, în apropierea aeroportului din Medellin. Aeronava companiei aeriene boliviene Lamia transporta nouă membri ai echipajului și 72 de pasageri, inclusiv 22 de jucători ai echipei de fotbal braziliene Chapecoense. Doar 5 persoane au supraviețuit accidentului.

ACTUALIZARE: Fiul antrenorului echipei braziliene Chapecoense, Matheus Saroli, a fost aproape de a avea aceiaşi soartă ca şi tatăl său, Caio Junior. El trebuia să fie la bordul aeronavei prăbuşite în Medellin, dar şi-a uitat paşaportul acasă, conform site-ului sportv.globo.com.

.............................................................................

Aeronava s-a prăbușit într-o zonă muntoasă în timp ce se apropia de aeroportul din Medellin. Autoritățile locale au confirmat că 76 de oameni au murit, 75 dintre ei pe loc, iar unul la spital, în urma rănilor suferite.

Cele 5 persoane care au supraviețuit acestei catastrofe aeriene sunt trei jucători ai clubului Chapocoense, doi membri ai echipajului și un jurnalist.

Printre pasageri, la bordul aeronavei, se aflau 22 de jucători ai echipei braziliene de fotbal, care urma să joace, miercuri, meciul tur al finalei Copei Sudamericana  la Medellin, contra formaţiei Atletico Nacional.

Presa braziliană scrie că printre cei aflaţi la bord se aflau și 21 de jurnalişti.

Cauza accidentului nu este clară deocamdată, dar sunt vehiculate două ipoteze: fie aeronava a rămas fără combustibil, fie a fost vorba de o problem electrică, dar pilotul a vrut să consume tot combustibilul înainte de o aterizare de urgenţă, pentru a evita un posibil incendiu.

 

 

Sursa: youtube.com