Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


"Mâini curate în spitale": Ministerul Sănătății lansează o primă campanie de informare

Ministerul Sănătăţii a lansat vineri campania "Mâini curate în spitale",  cu scopul a de informa publicul, personalul medical și pacienții și de a-i face să conștientizeze importanța dezinfecției mâinilor în prevenirea infecțiilor nosocomiale.

"Mesajul-cheie al proiectului este “Dezinfectează-ţi mâinile, salvezi o viaţă!” şi vine să întărească ideea că, aplicată în spitale la momentul potrivit, igiena mâinilor poate salva viaţa unor pacienţi. Este pentru prima dată când Ministerul Sănătăţii derulează o campanie de informare publică pe această temă, în contextul în care studiile arată că majoritatea infecţiilor din spitale sunt cauzate de mâinile murdare",  transmite ministerul printr-un comunicat de presă.

"Pentru medici, dispenserul cu dezinfectant este un instrument rapid şi util în practica păstrării igienei mâinilor, cu atât mai mult cu cât ei pot vedea pacientul la nici un minut din momentul dezinfectării. Din păcate, în unităţile medicale din România, consumul de substanţe dezinfectante este destul de scăzut. Dezinfectarea mâinilor în mediul spitalicesc nu se face aşa cum ar trebui", declară și ministrul Sănătății, Vlad Vociulescu.

În cadrul campaniei vor fi difuzate două spoturi, atât la televizor cât și pe Internet, vor fi împărțite pliante și va fi lansată și o pagină web specială:  www.mainicurateinspitale.ro. Proiectul a fost realizat exclusiv cu sprijinul voluntarilor.