Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Parchet: Denunţul împotriva medicului Burnei, făcut în septembrie. Sunt vizate 17 fapte de corupţie

gheorghe-burnei1_0.jpg

Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei

Denunţul împotriva chirurgului Gheorghe Burnei a fost făcut în septembrie, iar cauza vizează 17 fapte de corupţie comise în perioada octombrie-noiembrie, anunţă Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. "Niciodată nu am luat bani pentru operaţii", a declarat Gheorghe Burnei când a ajuns la spitalul Marie Curie. Doctorul participă la percheziţiile din biroul său împreună cu avocatul său, Cristian Ene.

UPDATE: Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au dispus, sâmbătă noapte, reţinerea pentru 24 de ore a medicului Gheorghe Burnei, audiat mai multe ore de procurori. El va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE: "Niciodată nu am luat bani pentru operaţii", a declarat Gheorghe Burnei când a ajuns la spitalul Marie Curie. Doctorul participă la percheziţiile din biroul său împreună cu avocatul său, Cristian Ene.

Ulterior percheziţiilor, Gheorghe Burnei va fi dus la sediul Parchetului Capitalei pentru audieri. Procurorii vor decide dacă se impune luare unor măsuri preventive.

UPDATE: Denunţul împotriva chirurgului Gheorghe Burnei a fost făcut în septembrie, iar cauza vizează 17 fapte de corupţie comise în perioada octombrie-noiembrie, anunţă Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

"Cauza a fost constituită în data de 28 septembrie 2016, ca urmare a unui denunţ, şi vizează la momentul actual săvârşirea a 17 fapte de corupţie, comise în perioada octombrie-noiembrie 2016", spun procurorii.

Anchetatorii aduagă că acţiunile în cauză au fost efectuate cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Tehnic şi Serviciul Operaţii şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

UPDATE: La Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au fost înregistrate 15 plângeri privind acuzaţii de malpraxis şi luare de mită, au declarat surse judiciare, pentru News.ro.

Managerul Spitalului "Marie Curie", Daniel Buzatu, a declarat, că nu a primit reclamaţii, nici de la pacienţi, nici de la colegi, împotriva chirurgului ortoped Gheorghe Burnei.

 

Unul dintre dosare a fost deschis în urmă cu aproximativ două luni, pentru luare de mită, după ce părinţii unuia dintre copiii operaţi de medic au făcut un denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie. Anchetatorii l-au supravegheat pe medic şi au constatat că el cerea sume cuprinse între 1.000 de lei şi 1.000 de euro, pentru o o operaţie, au mai arătat sursele.

Al doilea dosar al lui Gheorghe Burnei este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi vizează acuzaţii de vătămare corporală gravă şi tentativă de omor.

Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei a fost ridicat, sâmbătă dimineaţă, de poliţişti şi dus la Spitalul Marie Curie, pentru a asista la una dintre cele cinci percheziţii care au loc în acest caz. O altă percheziţie a avut loc acasă la medic.

În urma experimentelor făcute de medic, mai mulţi copii ar fi avut de suferit, potrivit aceloraşi surse.

Cazul este cercetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în anchetă fiind implicate Direcţia Generală Anticorupţie şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, au mai precizat  sursele. Ancheta a început ca urmare a unui denunţ, mai sustin politistii.

Casa Jurnalistului a publicat un amplu material în care prezintă mărturiile unei mame care îl acuză pe reputatul chirurg că ar fi făcut experimente eşuate pe fetiţa acesteia.

Întreaga poveste o puteţi citi pe casajurnalistului.ro

Casa Jurnalistului se prezintă ca fiind o comunitate a reporterilor independenţi.