Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Nigeria: 60 de morţi după ce acoperişul unei biserici s-a prăbuşit

Cel puţin 60 de oameni au murit după ce acoperişul unei biserici aglomerate s-a prăbuşit peste credincioşi, în Nigeria, au declarat martori şi un oficial citaţi de Associated Press.

UPDATE: Bilanţul deceselor provocate de prăbuşirea acoperişului unei biserici în Nigeria a crescut la 160, relatează AP.

Biserica se afla încă în construcţie, iar muncitorii s-au grăbit să o termine la timp pentru ceremonia de sâmbătă, când fondatorul Akan Weeks urma să devină episcop.

Sute de oameni, inclusiv guvernatorul Udom Emmanuel, se aflau în clădire, când grinzile de metal au cedat, iar acoperişul de fier s-a prăbuşit.

Cadavrele a cel puţin 60 de victime au fost recuperate, dar bilanţul ar putea creşte pe măsură ce dărâmăturile sunt îndepărtate, au spus oficiali din serviciile de salvare.

Un purtător de cuvânt al guvernatorului a declarat că autorităţile au demarat o anchetă pentru a stabili dacă standardele de construcţie au fost sau nu respectate.

Prăbuşirile de clădiri sunt dese în Nigeria, unde constructorii nu respectă standardele şi mituiesc inspectorii pentru a scăpa de pedepse.

În 2016, 116 oameni au murit când o clădire a unei sinagogi s-a prăbuşit în Lagos, capitala comercială a ţării. Majoritatea victimelor au fost sud-africani aflaţi în vizită.