Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Pentru patroni: De Crăciun, trimiteţi angajaţii acasă, oricum nu mai munceşte nimeni!

craciun.jpg

Image source: 
www.christmastreeassociation.org

Dacă ai o afacere ar trebui să opreşti orice activitate înainte de Crăciun, pentru că peste jumătate dintre angajaţi nu îşi mai dau interesul să muncească, chiar dacă fizic sunt prezenţi la serviciu, potrivit unui sondaj citat de Bloomberg citat de news.ro.

”Crăciunul pare să înceapă mai devreme în fiecare an”, a spus Dan Rogers, co-fondator al firmei Peakon, un startup danez care colectează şi analizează date referitoare la angajaţi. Un sondaj efectuat de  Peakon arată că 54% dintre angajaţii britanici şi-au luat deja vacanţă, din punct de vedere mental.

În cazul tinerilor, fenomenul are loc mai devreme. Deja şase din 10 tineri care fac parte din aşa-numita generaţie a mileniului se simt ca şi cum ar fi în vacanţă. Angajaţii mai vârstnici vor intra în această stare în jurul datei de 20 decembrie.

”Este foarte greu să te concentrezi la sarcinile pe care le ai de îndeplinit atunci când eşti nerăbdător să te întâlneşti cu cei dragi, să socializezi şi să fii fericit”, a spus Lorraine Black, în vârstă de 28 de ani, care lucrează ca auditor intern la o companie de asigurări şi investiţii din New York.

Unii angajatori cedează, oferind personalului o zi liberă ca să meargă la cumpărături, pentru a nu o mai face în timpul programului. Compania Jargon PR din Londra oferă angajaţilor ”zile bonus pentru cumpărături” în fiecare lună decembrie.