Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


DSU colaborează cu voluntari de la Crucea Roșie, pentru intervențiile de după dezastre

crucea_rosie.jpg

Image source: 
www.crucearosie.ro

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a semnat un protocol cu cei de la Crucea Roșie România, prin care va instrui voluntari ai organizației, pentru intervenții în caz de dezastre naturale majore.

Voluntarii Crucii Roșii vor beneficia de instructaj de specialitate, astfel încât să poate veni în ajutorul populației, inclusiv cu măsuri de prim ajutor, după cutremure sau producerea de inundații. Crucea Roșie are capacitatea de a acorda asistență pentru aproximativ 5 mii de persoane, în București și în alte șase orașe. Este vorba de Alba Iulia, Oradea, Tulcea, Târgovişte, Bacău şi Iaşi.

"Cele două instituţii îşi vor armoniza mecanismele de alarmare, comunicare şi de intervenţie astfel încât capacitatea de reacţie să crească, iar populaţia să beneficieze de un ajutor specific cât mai eficient în cazul manifestării unor dezastre majore pe teritoriul ţării", a declarat Ioan Silviu Lefter, directorul general de la Crucea Roşie Română, citat de agenția News.ro.

Nu este primul astfel de protocol încheiat de DSU cu organizațiile neguvernamentale. Luna aceasta a fost parafat un acord similar, cu Habiat for Humanity. Potrivit acestuia, în cazul unei inundații de exemplu, pomiperii vor interveni în procesul de salvare al persoanelor, iar Habitat for Humanity România va mobiliza voluntari și va ajuta cât mai multe persoane defavorizate să beneficieze de o locuință decentă, în limita resurselor disponibile.