Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Atacatorul de la Berlin, ucis la Milano (Reuters)

anis.jpg

Anis Amri e suspectat că ar fi ucis 12 oameni și rănit alți 48 după ce a intrat cu un tir în chioșcurile din târgul de Crăciun din Berlin
Anis Amri e suspectat că ar fi ucis 12 oameni și rănit alți 48 după ce a intrat cu un tir în chioșcurile din târgul de Crăciun din Berlin

Anis Amri, suspectul principal din cazul atentatului de la Berlin, ar fi fost lichidat de forţele de ordine italiene, la Milano, anunţă Reuters.

ACTUALIZARE 3: Procurorul Federal german, Peter Frank, a confirmat vineri, într-o conferinţă de presă, că bărbatul împuşcat la Milano este Anis Amri, principalul suspect pentru atentatul de la Berlin, relatează DPA.

ACTUALIZARE 2: Ministerul italian de Interne A confirmat că bărbatul ucis, azi-noapte, la Milano este Anis Amri, principalul suspect din cazul atentatului de la Berlin soldat cu 12 morți și 48 de răniți.

ACTUALIZARE 1: Amprentele bărbatului ucis la Milano corespund cu cele ale lui Anis Amri, suspectul pentru atentatul de la Berlin, relatează ANSA.

........................................................

Potrivit primelor informaţii publicate de presa italiană, bărbatul care mergea pe jos a fost oprit pentru un control de rutină în jurul orei 3 (4 ora României), în Piazza 1 Maggio din Milano, anunţă Reuters citat de news.ro.

Tânărul a scos un pistol şi a deschis focul asupra ofiţerilor, dintre care unul a fost rănit la spate. Oamenii legii au răspuns cu focuri de armă şi l-au ucis.

Bărbatul, de origine magrebiană, nu avea documente la el, dar corespunde descrierii suspectului pentru atentatul de la Berlin.

Tunisianul ar fi fost identificat în primă fază atât după trăsături cât și în funcție de amprente, spun surse din poliție citate de presa italiană.

Urmează ca autoritățile italiene să țină o conferință de presă pentru a da mai multe detalii.

Nu e întâmplător faptul că el a fost reperat în Italia. Anis Amri a petrecut patru ani în două închisori din Italia pentru că ar fi încercat să incendieze o clădire.

Tot aici ar fi dat primele semne de radicalizare, povesteşte un coleg de celulă de religie creştină pe care l-ar fi ameninţat că îi taie capul.

Şi raportul oficialilor uneia dintre închisori vorbeşte despre Anis Amri ca despre un deţinut problemă. Cu toate acestea în mai 2015, tunisianul a fost eliberat. Ar fi plecat imediat spre Germania. Familia din Tunisia spune însă că nimic din comportamentul lui nu a ridicat semne de întrebare.

Înaintea evenimentului de la Milano, poliţia daneză anunţase că un bărbat care corespunde semnalmentelor lui Amri a fost văzut în oraşul Aalborg, în nordul Danemarcei. Anterior, surse apropiate anchetei au declarat pentru presa germană că autorităţile cred că Amri se află încă la Berlin.