Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Un șofer român l-ar fi direcționat către Lyon pe teroristul de la Berlin

Un şofer român de camion, stabilit în Spania, susține că l-a întâlnit pe autorul atentatului de la Berlin din 19 decembrie, la scurt timp după comiterea atacului soldat cu 12 morți și 50 de răniți. Românul spune că a fost abordat pe o autostradă din Franţa de autorul masacrului de la Berlin, tunisianul Anis Amri, care l-a întrebat cum poate ajunge la Lyon.

Românul în vârstă de 37 de ani ar fi fost abordat de un individ, miercuri 21 decembrie, într-o zonă de servicii situată pe Autostrada A20 din Franţa, între localităţile Limoges şi Brive-la-Gaillarde. Zona se află la 400 de kilometri sud de Paris şi, probabil, teroristul încerca să ajungă în Italia.

Individul, care se deplasa cu un alt vehicul, l-a întrebat pe şoferul român, miercuri în jurul orei 22.45, cum putea intra pe autostrada care duce spre Lyon, relatează cotidianul spaniol El Mundo preluat de Mediafax.

Românul, care este stabilit în Spania, este convins că bărbatul pe care l-a dirijat spre Lyon era islamistul tunisian Anis Amri, care fugise din Germania după comiterea atacului revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Şoferul român a petrecut 10 minute cu presupusul terorist, încercând să îi explice cum putea ajunge la Lyon. Şi-a dat seama abia după întâlnire că bărbatul probabil era teroristul pentru care se oferea o recompensă de 100.000 de euro.

Românul l-a descris pe presupusul terorist ca fiind un individ nord-african care i s-a adresat în franceză şi italiană, limbi pe care nu le vorbea foarte bine. Şoferul român a semnalat situaţia la poliţie. El a criticat faptul că pe site-urile unde văzuse afişul cu teroristul căutat de autorităţile germane nu exista niciun număr de telefon direct către echipa care se ocupa de acest caz.

Anis Amri, tunisianul în vârstă de 24 de ani dat în urmărire în Uniunea Europeană după atentatul cu camion comis pe 19 decembrie la Berlin, a fost împuşcat mortal de poliţie vineri, 23 decembrie, în oraşul italian Milano, imediat după ce venise cu trenul de la Paris.