Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sediul restaurat al Primăriei Capitalei "arată şocant"

sediul_restaurat_primariei_capitalei_arata_socant.jpg

Sediul Primăriei Capitalei (Sursa foto: www.pmb.ro)
Sediul Primăriei Capitalei (Sursa foto: www.pmb.ro)

Restaurarea vechiului sediu al Primăriei Capitalei este şocantă. Iată ce spune consilierul general USR Roxana Wring, care acuză calitatea mediocră a lucrărilor la clădirea monument istoric clasa A, de pe bulevardul Regina Elisabeta, vizavi de parcul Cişmigiu.

Consolidarea imobilului a început în 2010, iar bugetul necesar a fost majorat de mai multe ori până acum.

Roxana Wring, care a activat din 2009 ca preşedintă a asociaţiei ProDoMo, care militează pentru protejarea patrimoniului arhitectural, povesteşte la RFI ce a descoperit în sediul restaurat al Primăriei Capitalei: "Trebuie să vă mărturisesc că am fost şocată când am intrat în sala de Consiliu (...). În primul rând, am cerut şi vom cere avizele, să vedem proiectul, avizul expertului în patrimoniu, dar din ce am văzut, eu nu cred că s-a respectat avizul Ministerului Culturii. Eu nu pot să cred că un aviz al Ministerului Culturii ar putea să prevadă mochetă pe pardoseala care era cu siguranţă mozaic sau piatră sau parchet, ceea ce se punea la vremea respectivă. Nu pot să cred că lambriurile de lemn au fost înlocuite, cu avizul Ministerului Culturii, cu lemn stratificat laminat, prins în nişte şine de metal, cu şuruburi la vedere. Nu este vorba despre o restaurare".

"Chiar dacă n-ar fi monument istoric, calitatea lucrărilor este sub orice critică. Pe culoare s-a pus gresie foarte alunecoasă, lucioasă. S-a înlocuit toată tâmplăria. Vă daţi seama, tâmplăria interioară este... era foarte valoroasă, am vrea şi noi să ştim unde s-a dus. Au înlocuit toate ferestrele, cu PVC, cu termopan. Poate că unele nu puteau fi recondiţionate, dar bineînţeles trebuiau copiate identic, este totuşi unul dintre cele mai importante imobile din acest oraş. Arată şocant!", afirmă Roxana Wring.

 
Roxana Wring, despre sediul restaurat al Primăriei Capitalei