Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Noi proteste la C.E.Hunedoara. Numărul celor intraţi în greva foamei ar trece de 20

hunedoara.jpg

Complexul Energetic Hunedoara
Sursa imaginii: 
RFI/arhiva

Noi proteste la Complexul Energetic Hunedoara, pentru a doua zi la rând. După ce ieri câteva zeci de mineri au refuzat să coboare în subteran la Lupeni, în această dimineaţă câteva zeci de salariaţi au mers la Petroşani, unde au protestat în curtea Complexului. În jur de 20 de oameni se declară în greva foamei.

Protestatarii, nemulţumiţi în primul rând de decizia conducerii de întrerupere temporară a activităţii, susţin că nu sunt primiţi la discuţii.

Conducerea refuză dialogul şi cu liderii, şi cu oamenii, cu schimbul întâi de la Mina Lupeni. Domnul Petre Nica, director general adjunct al Complexului Energetic Hunedoara, s-a baricadat în sediu cu Poliţia, cu jandarmii, se victimizează, dar aşa ştie el să respecte ortacii”, declară un lider sindical pentru News.ro.

În această dimineaţă, în jur de 50 de oameni au mers la Petroşani, pentru a protesta în curtea Complexului Energetic, iar numărul celor care s-au alăturat liderilor sindicali şi au intrat în greva foamei ar trece de 20. Printre ei sunt salariaţi de la Lupeni şi de la termocentralele Mintia şi Paroşeni. Sindicaliştii au cinci revendicări, printre care demiterea conducerii, anularea unor transferuri de personal, dar şi a deciziei de a întrerupe temporar activitatea.

De celalaltă parte, conducerea admite că situaţia financiară  este extrem de gravă. Întreruperea activităţii ar urma să aducă o economie de 1,6 milioane de lei, bani ce ar urma să fie folosiţi pentru cumpărarea de materiale necesare activităţii.

Compania de stat  cu peste 6 mii de angajaţi a ieşit  recent din insolvenţă, dar, susţine conducerea, acest lucru nu a fost determinat de vreo îmbunătăţirea a cifrelor, ci de o acţiune de contestare în justiţie.