Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(VIDEO) Un nou atentat, în Turcia. Atacatorii, înarmați cu grenade și mitraliere AK-47

Cel puţin doi oameni, un poliţist şi un angajat al tribunalului, au murit în urma atacului ce a avut loc joi la Izmir, în vestul Turciei, relatează DHA citată de news.ro. Bilanţul răniţilor a crescut la 11, dintre care doi ofiţeri de poliţie.

ACTUALIZARE 4: Poliţia turcă a reţinut 18 persoane în legătură cu atacul de joi, de la tribunalul din Izmir, soldat cu doi morţi, a declarat vineri ministrul Justiţiei Bekir Bozdag, citat de Reuters. Ankara nu are nicio îndoială că militanţi PKK se află în spatele atacului, a adăugat oficialul.

ACTUALIZARE 3: Grupul insurgent Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) a comis atentatul de la Izmir, soldat cu doi morţi şi 11 răniţi, arată concluziile preliminare ale investigaţiei, relatează site-ul agenţiei Reuters. "Din primele indicii, atacul a fost comis de PKK", a declarat Erol Ayyildiz, guvernatorul provinciei Izmir.

ACTUALIZARE 2: Poliţiştii au descoperit o maşină cu explozibili la 30 de metri de locul unde un alt vehicul capcană a explodat, în parcarea unui tribunal din Izmir. Maşina a fost detonată controlat de genişti.

ACTUALIZARE 1: Atacatorii de la Izmir erau înarmaţi cu puşti AK-47, lansatoare de rachete de semnalizare şi grenade, a declarat guvernatorul Errol Ayyildiz, care a precizat că, potrivit informaţiilor de până acum, teroriştii ar avea legătură cu PKK, relatează CNN Turk.

 

 

Sursa: youtube.com

Doi atacatori au fost omorâţi după deflagraţia produsă în parcarea din apropierea tribunalului din Izmir, într-un schimb de focuri de armă cu forţele de ordine, iar un al treilea este căutat. Suspectul poartă o haină neagră, căciulă albă şi are 1,65 - 1.70 metri înălţime. Potrivit unor informaţii apărute pe reţelele de socializare, ar fi vorba de o femeie.

Explozia ar fi fost o diversiune de la un atac ce urma să aibă loc în tribunal, scrie cotidianul Hurriyet, precizând că în zonă ar fi fost găsit un pachet suspect.

Potrivit presei locale, deflagraţia ar fi fost produsă de o maşină capcană şi ar fi avariat mai multe vehicule.

Parcarea unde a avut loc explozia este rezervată pentru procurori şi judecători, scrie CNN Turk.

Numeroare ambulanţe şi echipaje de poliţie se află la faţa locului, iar un elicopter survolează zona.

 

Sursa: youtube.com

Este deja al doilea atac terorist din 2017 în Turcia

Atacul este al doilea din Turcia în primele cinci zile ale anului 2017, scrie Hurriyet. Un bărbat înarmat a deschis focul în noaptea de Anul Nou într-un club din Istanbul, omorând 39 de oameni. Statul Islamic a revendicat masacrul, al cărui autor nu a fost prins deocamdată.

În decembrie 2016, două bombe au explodat în faţa unui stadion din centrul Istanbulului, omorând 44 de persoane. Atacul a fost revendicat de o aripă a PKK.

Pe 17 decembrie, o maşină-capcană a PKK a ucis cel puţin 13 soldaţi şi a rănit alţi 56 când a lovit un autobus cu militari, în oraşul Kayseri.