Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cod roșu de viscol pentru 6 județe din Sud-Estul țării

viscol_final.jpg

Image source: 
Facebook

ANM a instituit Codul roșu de viscol pentru județele Brăila, Buzău, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea, valabil până la ora 13.00.

 

(Audio) Dinu Mărășoiu, meteorolog de serviciu la ANM:În zonele vizate se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de peste 85 km/h, zăpadă puternic viscolită și troienită, vizibilitate redusă spre zero, transmite Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

După ninsorile puternice de noaptea trecută din Sud-Estul țării, inclusiv București, autoritățile au decis închiderea autostrăzii București-Constanța, precum și mai multe drumuri naţionale şi judeţene din Constanţa, Călăraşi, Ialomița şi Brăila. De asemenea CFR Călători a anulat 40 de curse InterRegio, printre care ruta Bucureşti Nord - Constanţa și  două curse InterRegio pe ruta Bucureşti Nord - Slobozia Veche. Este vorba despre cursele IR 1581 şi IR 1587 București-Constanța, care pleacă vineri 6 ianuarie din Bucureşti la orele 7:30, respectiv 16:00. Celelalte două sunt IR 1582 şi IR 1588, care pleacă din Constanţa la orele 13:00, respectiv 19:00.

CFR Călători a anunţat că va introduce locomotive diesel pe anumite rute, care pot opera în cazul în care va ceda linia de alimentare cu energie electrică. ”De pe ruta Medgidia-Tulcea au fost retrase automotoarele şi introduse locomotive diesel cu vagoane şi pluguri întărite. De asemenea, ne-am organizat cu locomotive diesel şi în alte locaţii feroviare, în situaţia în care circulaţia cu automotoare va fi dificilă. Depozitele de combustibil sunt asigurate cu combustibilul necesar iar staţiile de preîncălzit vagoane funcţionează la parametri normali. Au fost pregătite locomotive diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenţie iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă”, se arată în comunicatul companiei.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a anunțat că unele zboruri pot înregistra întârzieri de aproximativ treizeci de minute la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor, întârzieri care punctual pot ajunge sau depăși o oră, dar nu există curse aeriene anulate.

692