Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cod galben de ger în toată țara. CFR anulează zeci de trenuri

Meteorologii au prelungit, sâmbătă dimineaţă, codul galben de vreme geroasă în toată ţara până luni, 9 ianuarie (inclusiv). Temperaturile urmează să coboare frecvent la -25 de grade celsius.

"Vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a ţării, atât ziua, cât şi noaptea. Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent între -16 şi -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între -25 şi -15 grade", transmite ANM. Meteorologii se așteaptă la vreme extrem de rece în majoritatea regiunilor și după expirarea acestei noi averizări.  

Sâmbătă dimineață, din cauza vremii nefavorabile, CFR Călători a anulat de 56 de trenuri, cele mai multe cu plecare din București spre destinații din estul țării. Compania precizează că circulația feroviară se desfăşoară în condiţii grele, de temperaturi scăzute, vânt puternic, zăpadă spulberată şi troienită. News.ro relatează că în Garad de Nord din Capitală se înregistrează întârzieri de până la 240 de minute, la sosiri şi 40 de minute la plecări.

Școli închise în București și Ilfov

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că gradinițele, școlile și liceele din București vor fi închise luni și marți, din cauza temperaturilor extreme prognozate de meteorologi.Aceeaşi deciziea fost luată şi de prefectul de Ilfov. Universitățile au autonomie și decid singure dacă suspendă sau nu cursurile. Universitatea de Agronomie și Politehnica au anunțat deja că nu vor avea loc cursuri luni și marți.

Secretarul de stat in Ministerul Educatiei Liviu Pop a precizat că o situați completă a unităților de învățământ din țară care vor fi închise săptămâna viitoare  din cauza vremiiva fi comunicată duminică.