Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Demiteri în lanț, după intervenția haotică de deszăpezire. Șeful CNAIR, printre cei vizați

dsu.jpg

Sursa imaginii: 
www.facebook.com/departamenturgente

Premierul Sorin Grindeanu se declară nemulțumit de acțiunile de deszăpezire coordonate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR, fosta CNADNR) și a solicitat demiterea directorului companiei, Cătălin Homor.

Sunt în continuare tronsoane de autostradă și drumuri naționale blocate, la ore bune de la încetarea viscolului, context în care Sorin  Grindeanu a solicitat Ministrului Transporturilor  să trimită corpul de control în inspecție, pentru a se verifica inclusiv contractele de deszăpezire și stocurile de materiale existente.”I-am cerut ministrului Cuc să ia toate măsurile legale pentru a-l demite pe directorul CNAIR şi să trimită acolo corpul de control”,a spus premierul:490 de oameni au fost salvați din trafic, anunță Ministerul de Interne. 128 de localități nu au energie electrică. Peste o sută de oameni sunt în continuare blocați pe A2, a precizat și ministrul de Interne Carmen Dan, care cere la rându-i o demitere:a prefectului de Giurgiu:"Această situaţie a fost un test pentru toată lumea, pentru toţi cei care au avut competenţe în gestionare. Acum două nopţi l-am căutat vreo trei ore pe prefectul de la Giurgiu. O să îl rog pe domnul ministru să dispună încetarea exercitării pentru prefectul de la Girgiu", a declarat Carmen Dan.

Conducerea RATB, demisă

Consiliul General al Capitalei a decis demiterea Consiliului de Administrație al Regiei Autonome de Transport Bucureşti, pentru felul în care a  gestionat situația produsă de vremea rea. De altfel, primarul general Gabriela Firea a criticat public conducerea RATB, inclusiv pentru faptul că directorul ar fi fost plecat în concediu:Noul director general al Regiei este consilierul PSD Adrian Sorin Mihail. Liberalii nu au participat la ședința Consiliului General și au comunicat că evaluează măsura fie ca pe un exercițiu de imagine, fie o reglare de conturi în PSD București. USR susține  că hotărârea nu este legală, întrucât nu au fost prezentate dovezi scrise, ci "sunt doar vorbe”.