Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ninsorile masive paralizează Bucureștiul și Sud-estul țării. Cod portocaliu până la ora 15.00

poza_1.jpg

Zona Arcul de Triumf, Biserica Cașin, 11 ianuarie 2017, ora 8.00
Image source: 
Serban Georgescu / RFI

Căderile masive de zăpadă din noaptea de marți spre miercuri au îngreunat grav traficul din București și din Sud-Estul țării.

La ora 8.30 liniile de tramvai 23, 32 și 41, precum și linia de autobuz 117 erau practic blocate. De asemenea aproape 27 de drumuri naţionale, autostrăzile București-Constanța și București-Ploiești. dar şi 89 de drumuri județene din Sud Est erau închise, potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române. Codul portocaliu de viscol rămâne în vigoare până astăzi la ora 15.00, anunță ANM

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a declarat, potrivit realitatea.net, că utilajele de deszăpezire au acționat toată noaptea pe drumurile principale din Capitală, dar cantitatea masivă de zăpadă care continuă să cadă face ca traficul să se desfășoare cu mare dificultate.

"În condiţii de iarnă, dar se circulă în Capitală. RATB a scos în circulaţie 770 autobuze, 170 troleibuze, 250 tramvaie. Se acţionează pentru a evita blocajele, deoarece a nins abundent toata noaptea", a scris primarul Capitalei pe Facebook.

(Audio) Primarul general al Capitalei Gabriela Firea:(Audio) Purtătorul de cuvânt al RATB Constantin Tobescu:Tramvaie blocate sub Podul Grozăvești

Foto: Adrian Alin

(Audio) Mihai Timu meteorolog ANM:(Audio) Comisar șef Ovidiu Munteanu Brigada Rutieră:CFR Călători a anunțat că au fost anulate miercuri 80 de trenuri, majoritatea fiind legături între localităţi din sudul şi estul ţării, iar din cauza ninsorii şi a viscolului se circulă cu restricţii de viteză pe regionalele Bucureşti, Craiova, Galaţi şi Constanţa.

Situaţia este mult mai gravă decât marţi, când au fost anulate doar 44 de trenuri, notează news.ro.

"Circulaţia trenurilor va fi adaptată şi pe parcursul zilei de miercuri condiţiilor meteo extreme. În funcţie de evoluţia vremii, se fac eforturi pentru ca traficul feroviar să fie asigurat pe magistrale, între marile oraşe", a precizat compania de stat.

Cea mai gravă situaţie este pe ruta Bucureşti - Constanţa, unde, din cauza condiţiilor meteo extreme, se circulă cu plug antemergător.

(Audio) Profesorul Mircea Duțu, președintele Universității Ecologice, despre situația din Bărăgan: