Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


SRI: Florian Coldea a cerut eliberarea din funcţie şi va fi trecut în rezervă

sri_florian_coldea_eliberarea_functie_trecut_rezerva.jpg

Numărul doi în SRI, Florian Coldea, a cerut eliberarea din funcţie (Sursa foto: site SRI)
Numărul doi în SRI, Florian Coldea, a cerut eliberarea din funcţie (Sursa foto: site SRI)

SRI anunţă că ancheta internă nu arată că prim-adjunctul şefului Serviciului, Florian Coldea, a încălcat legea sau normele interne în vigoare, astfel că s-a propus repunerea sa pe funcţie. Florian Coldea a cerut însă eliberarea din funcţie şi va fi trecut în rezervă.

"Prim-adjunctul Directorului a prezentat motive ce ţin de demnitatea şi onoarea militară şi de riscul afectării grave a activităţii instituţiei. În acest sens, Directorul SRI a solicitat Preşedintelui României trecerea în rezervă a domnului general-locotenent Florian Coldea. Atribuţiile funcţiei de Prim-adjunct al Directorului au fost preluate de domnul Eduard Hellvig, Directorul SRI", precizează Serviciul Român de Informaţii într-un comunicat.

Preşedintele Comisiei parlamentare de control asupra SRI, Adrian Ţuţuianu, anunţă că a cerut audierea conducerii Serviciului pe 25 ianuarie, la ora 11, pentru a discuta despre cazul Florian Coldea şi despre bugetul instituţiei, potrivit news.ro.

Numele lui Florian Coldea a fost vehiculat de mai mulţi oameni politici în legătură cu diverse numiri în funcţie sau cu acţiuni ale justiţiei. Printre cei care l-au invocat pe Coldea s-au numărat Elena Udrea, Traian Băsescu şi Sebastian Ghiţă, care l-a menţionat în fiecare dintre cele opt apariţii ale sale la televiziunea pe care o controlează, România TV.