Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(VIDEO) Proteste anti-Trump, la New York. Robert De Niro, Cher şi Alec Baldwin, în prima linie

proteste_anti_trump_new_york_robert_de_niro_cher_alec_baldwin.jpg

Actorul Robert De Niro îl ironizează pe Donald Trump (Foto: D Dipasupil/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP)
Actorul Robert De Niro îl ironizează pe Donald Trump (Foto: D Dipasupil/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP)

Mii de persoane au protestat joi la New York, în contextul învestirii de vineri a lui Donald Trump ca preşedinte al Statelor Unite. Printre protestatari s-au aflat şi unele celebrităţi, în frunte cu Robert De Niro, Cher, Alec Baldwin şi Michael Moore.

Actorul Robert De Niro a vorbit în faţa manifestanţilor de la New York şi a ironizat obiceiurile lui Donald Trump de pe reţeaua de socializare Twitter.

De partea sa, Alec Baldwin l-a imitat pe noul preşedinte american, glumind că se îndreaptă spre Consulatul rus. El a îndemnat la 100 de zile de opoziţie.

 

Cher îl ironizează pe Donald Trump

 

Cântăreaţa Cher spune că a participat la manifestaţie pentru că vrea să le arate oamenilor "pericolul". Artista l-a ironizat şi ea pe Donald Trump, care nu va găsi Casa Albă pe gustul său, în opinia ei: "Dormitorul Lincoln este extraordinar, dar nu este mare".

Actorul Mark Ruffalo declară la rândul său într-un comunicat că "mii de new-yorkezi se unesc pentru a se apăra reciproc, aşa cum vom face în fiecare zi pentru a apăra valorile pe care le preţuim, pentru a lupta pentru asistenţă medicală, justiţie, drepturile imigranţilor şi combaterea schimbării climatice".

Protestatarii s-au strâns în apropiere de Central Park, la baza clădirii Trump International Hotel and Tower.

Un miting de amploare este programat pentru ziua de sâmbătă la Washington, unde va avea loc Marşul Femeilor, fiind aşteptate sute de mii de persoane.