Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Incendiu la clubul Bamboo din Capitală. 44 de persoane spitalizate

bamboo3.jpg

Sursa imaginii: 
news.ro

Un incendiu puternic s-a produs, sâmbătă dimineață, la Clubul Bamboo din Capitală. Pompierii au reușit să stingă flăcările după 3 ore de la izbucnire. Clubul a fost complet distrus.44 de persoane au fost duse de urgență la spital. 5 au rămas internate.

Update 12.10 Ministerul de interne anunţă că nici o persoană nu şi-a pierdut viaţa sau a dispărut în incendiu. Ministerul de interne a deschis un Call Center la care pot fi făcute sesizări şi pot fi obţinute informaţii.Update 12.00 Zece persoane rămân internate în spital după incendiul de la Clubul Bamboo. Ministrul Sănătăţii a declarat că în spitalele din Bucureşti au ajuns 41 de persoane.
 

Update 10.15: Președintele României Klaus Iohannis a postat pe pagina oficială de Facebook următorul mesaj: ”În incendiul din clubul bucureștean nu și-a pierdut viața, din fericire, nici un om. Am trecut, însă, pe lângă o altă tragedie de proporții. Reguli și legi au fost, se pare, din nou încălcate. Până nu vom înțelege odată pentru totdeauna că legea e una pentru toți, societatea va fi mereu în pericol. Le doresc însănătoșire grabnică celor răniți și mulțumesc salvatorilor!”

Update 9.30 Avizul de securitate la incendiu nu a fost reînnoit spune purtătorul de cuvânt ISU, Daniel Vasile. El precizează că în ultimii 2 ani Inspectoratul de Urgenţă a dat 5 amenzi clubului Bamboo.

Până în iunie 2017, lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu se constată, se consemnează, dar nu se sancţionează.Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au deschis dosar penal in rem în cazul incendiului, potrivit news.ro.

Avocaţii administratorilor clubului Bamboo susţin că acesta avea toate documentele necesare funcţionării, conform normelor legale, dar viceprimarul sectorului 2 Dan Cristian Popescu a afirmat, într-o intervenție la Digi24, că clubul nu avea autorizație de funcționare, iar în cursul acestei luni ar fi urmat să fie amendat.

Viceprimarul a subliniat însă că ISU a avizat planul de acţiune în caz de incendiu al clubului Bamboo.

Un număr de 38 de persoane au ajuns la spital în urma incendiului violent din clubul Bamboo din Capitală, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Clădirea clubului Bamboo s-a prăbuşit în totalitate, incendiul afectând o suprafaţă de 2.500-3.000 de metri pătraţi.

Pompierii au precizat că au mai rămas elemente de construcţie care însă nu prezintă siguranţă pentru intrarea echipelor de salvare, astfel că se acţionează din exterior.

Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a spus, la rândul său, că în urma incendiului medicii au acordat primul ajutor în cazul a aproape 50 de persoane care fie erau intoxicate cu fum, fie suferiseră hipotermie. De asemenea, două dintre victimele care au fost transportate la Spitalul Floreasca au fracturi după ce au sărit de la etaj pentru a se salva. Bogdan Opriţa a mai spus că nu există victime cu arsuri.

 Martori citați de news.ro afirmă că incendiul ar fi izbucnit în zona scenei, de la o perdea, şi că în club se fuma.

"Se fuma. Veneau ospătarii să ne spună să nu fumăm, dar se fuma palmat", a spus o tânără aflată în club.