Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Protest cu elefanți la Cluj-Napoca

10.000 de oameni în stradă la Cluj-Napoca potrivit organizatorilor protestului împotriva OUG privind grațierea

Intenția guvernului de a promova două ordonanțe de urgență referitoare la grațierea unor condamnați penali și la dezincriminarea unor infracțiuni a provocat un nou protest la Cluj. Acesta a fost cel mai mare miting organizat aici din noiembrie 2014. Mii de oameni au protestat în centrul orașului. Potrivit organizatorilor, au fost peste 10.000 de oameni în stradă. Jandarmeria nu a comunicat nicio cifră oficială.

Clujenii au iești în stradă pentru a treia oară în ultimele trei săptămâni pentru a-și exprima nemulțumirea față de modificările Codului Penal, propuse de guvern, precum și față  de posibilitatea grațierii unor largi categorii de infractori. La fel ca și la protestele precedente, mitingul a fost anunțat pe rețelele de socializare. Oamenii s-au strâns în Piața Unirii din centrul Clujului, pentru a-și exprima nemulțumirile.

Oamenii au plecat într-un marș pe străzile Clujului. Ei spun că au iești în stradă pentru că refuză să accepte ceea ce protestatrii consideră a fi o nesocotire a statului de drept. 

În ciuda frigului, la protest au venit și multe familii cu copii mici. Mitingul a fost și un prilej de ironii la adresa politicienilor. Unii protestatari au venit cu pancarte asemănătoare indicatoarelor rutiere al căror mesaj era ”interzis elefanților”. La finalul protestului, niște tineri au adresat injurii echipei televiziunii România Tv, însă protestul s-a încheiart fără alte incidente.