Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(VIDEO) DN2, aproape blocat. Ninsori și viscol foarte puternic

Pe DN2, între Buzău și București, se circulă în condiții de iarnă, miercuri seară, în contextul în care meteorologii au emis un cod galben de ninsori și viscol valabil pentru 9 județe și București. Conform informațiilor transmise RFI din zonă, Drumul Național 2 a devenit aproape impracticabil. Drumarii intervin cu dificultate, în condițiile în care viscolul aduce zăpada pe carosabil, transmit aceleași surse.

DN 2 este, miercuri seară, aproape impracticabil din cauza ninsorii abundente și a viscolului:

Filmări realizate pe DN 2, în zona municipiului Urziceni

Bucureştiul şi nouă judeţe din estul şi sudul ţării sunt, de miercuri până joi dimineaţă, sub avertizare cod galben de ninsori şi viscol. În sudul Moldovei şi în cea mai mare parte a Munteniei, ninsorile vor fi însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va atinge la rafală viteze de 60 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii. În estul Munteniei şi în sud-estul Moldovei va fi polei.

Avertizarea cod galben a fost emisă pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Buzău, Vrancea, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Dâmboviţa şi Argeş, a intrat în vigoare miercuri, de la ora 09.00 şi este valabilă până joi, la aceeaşi oră.

Zece zboruri întârziate, pe Aeroportul Henri Coandă

Zece curse, dintre care şase ale companiei Tarom, înregistrează întârzieri miercuri după-amiază pe aeroportul Henri Coandă, potrivit informaţiilor afişate pe site-ul aeroportului, citate de news.ro.

Cursa Tarom cu cea mai mare întârziere ar fi trebuit să decoleze de pe Henri Coandă la ora 15:10 cu destinaţia Hamburg. Un alt zbor Tarom ar fi trebuit să decoleze la ora 16:30 spre Viena, iar altul la 16:35 spre Atena.

Alte curse Tarom cu întârzieri trebuiau să decoleze la orele 16:50 (spre Bruxelles), 16:55 (spre Amsterdam) şi 17:10 (spre Munchen).

Trei zboruri Blue Air au întârzieri şi ar fi trebuit să decoleze la orele 16:00 (spre Liverpool) şi 17:50 (spre Napoli şi Iaşi).

Totodată, o cursă Air Serbia trebuia să decoleze spre Belgrad la ora 16:10.