Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


OUG 13: A 13-a zi de proteste. Zeci de mii de oameni în stradă

Peste 50 de mii de oameni au manifestat, la Bucureşti, în cea de-a 13-a zi consecutivă de proteste anti-guvernamentale.Momentul culminant a fost formarea, la ora 21:00, a unui „tricolor uman” uriaş. Manifestaţii importante au avut loc şi în alte oraşe din ţară. 

Lumea a venit în Piaţa Victoriei cu haine roşii, galbene sau albastre, cu bucăţi de carton colorate, dosare, mape de plastic sau eşarfe. La ora 21:00, peste 50 de mii de oameni s-au împărţit: roşu spre bdul Lascăr Catargiu, galben în mijloc şi albastru spre muzeul Antipa şi bdul Kiseleff. 

“Te-am votat, m-ai trădat”, “Noaptea ca hoţii”, “Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu”, “Nu plecam acasă hotţi nu ne lasă”, “Demisia!”, “Zi de zi, aici vom fi”, “Cine nu sare are dosare!”  - au fost printre scandările cel mai des auzite în Piaţă. 

La ora 22:00, în faţa Guvernului s-a cântat, ca în fiecare seară, imnul şi au fost aprinse luminile telefoanelor mobile. 

Proteste antiguvernamentale importante au avut loc şi la Cluj (în jur de 10 mii de manifestanţi), Timişoara, Iaşi, Sibiu, Constanţa, Alba Iulia, Galaţi sau Craiova.