Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Funky Citizens: Există încercări de intimidare a protestatarilor

funky_citizens_exista_incercari_intimidare_protestatari.jpg

Protestatari antiguvernamentali (Foto: RFI/Cristi Popescu)
Protestatari antiguvernamentali (Foto: RFI/Cristi Popescu)

Autorităţile încearcă să-i intimideze pe protestatarii care au ieşit în stradă în ultimele două săptămâni. O spune la RFI preşedintele asociaţiei Funky Citizens, Elena Calistru, care se referă la anchetarea unor persoane pentru presupusa folosire ilegală a dronelor în timpul protestelor şi la sesizările împotriva unor părinţi care şi-au dus copiii la miting.

Elena Calistru spune că “este clar că există nişte încercări de intimidare. Momentan pare că sunt în limita legii, în sensul în care oricine are voie să facă plângere, dacă aşa consideră. Grav ar fi dacă instituţiile statului ar merge mai departe şi ar sancţiona acolo unde nu este cazul să fie sancţiuni”.

Preşedintele asociaţiei Funky Citizens afirmă că “merită să ne uităm cu atenţie, mai ales la chestiuni de tipul utilizării dronelor, pentru că una dintre discuţiile pe care le-am tot văzut este legată de existenţa unui ordin al ministrului Transporturilor, care însă este expirat de anul trecut şi este un pic neclară acolo legislaţia. La fel, în ceea ce priveşte prezenţa copiilor la proteste, în opinia mea, nu ar fi cazul de nici un fel de intervenţie, este dreptul părinţilor de a-şi educa într-un spirit civic copiii”.

Elena Calistru spune că şicanele din partea autorităţilor erau de aşteptat: “Mi se pare că ajungem la un nivel de frică de a mai face ceva, de teamă că vor exista repercusiuni legale. Era cumva de aşteptat să existe genul acesta de reacţii, dar cred că asta cumva mobilizează şi mai mult o parte a protestatarilor şi a susţinătorilor celor care au ieşit în stradă”.

Elena Calistru, despre "intimidarea protestatarilor"
1092