Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(VIDEO)Teroriști deghizați în medici au atacat spitalul din Kabul. Zeci de oameni au fost uciși

Peste 30 de persoane au fost ucise în atacul armat de la spitalul din Kabul, după ce mai mulți bărbaţi îmbrăcaţi în medici au atacat cel mai mare spital militar din capitala afgană, relatează BBC.

Militanţi înarmaţi cu arme şi grenade au intrat în clădire după ce unul dintre ei s-a detonat la o poartă a spitalului, iar apoi au deschis focul asupra personalului şi pacienţilor spitalului.

Atacul a început la ora locală 9.00 (6.30, ora României). Un membru al personalului spitalului care a reuşit să iasă din clădire a declarat că a văzut un atacator ”îmbrăcat în halat alb cu un Kalaşnikov şi care trăgea în toată lumea, inclusiv în paznici, pacienţi şi doctori”.

Televiziuni au difuzat imagini cu oamenii care se ascundeau de atacatori sub pervazurile ferestrelor, la etaj.

La mai bine de şase ore după ce a început atacul, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Sediq Sediqqi, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter că forţele speciale au încheiat operaţiunea şi că toţi atacatorii au fost ucişi.

Intervenția forțelor speciale (secunda 30):

 

 

Sursa: youtube.com

Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat atacul. Talibanii au negat orice implicare.

Gruparea a revendicat luna trecută un atac sinucigaş la Curtea Supremă din Kabul, soldat cu 22 de morţi, şi şi-a intensificat activităţile atât în Afganistan, cât şi în Pakistan.

În total, cel puțin 30 de oameni au fost uciși, iar 50 răniți.