Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Generalul Răzvan Ionescu, noul șef operativ al SRI

razvan_ionescu.jpg

Sursa imaginii: 
sri.ro

Generalul de brigadă Răzvan Ionescu este noul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații. El îl înlocuiește pe Florian Coldea în această funcție. Directorul SRI Eduard Hellvig a făcut propunerea, acceptată ulterior de șeful statului prin semnarea decretului de numire.

Generalul de brigadă cu o stea Răzvan Marcel Ionescu are 45 de ani, este de profesie fizician, fiind absolvent al Facultății de Fizică din cadrul Universității București. Potrivit unui comunicat al SRI acesta are o experiență de peste două decenii în munca operativă a Serviciului. 

A urmat cursurile postuniversitare cu specializarea Geopolitică și Geostrategie din cadrul Academiei de Studii Economice, a absolvit masterul NATO Senior Executive din cadrul SNSPA si cursurile seminarului Combaterea Armelor de Distrugere în Masă și Terorismului din cadrul Centrului European pentru Studii de Securitate George C. Marshall din Germania.

La începutul lunii martie, purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, declara că propunerea pentru funcţia de prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii va fi înaintată preşedintelui înaintea prezentării bilanţului institutiei, din 28 martie.
Funcţia de prim-ajunct al directorului SRI a rămas vacantă din 17 ianuarie, când preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a semnat decretul de eliberare din funcţie şi de trecere în rezervă a lui Florian Coldea. În aceeaşi zi, SRI anunţa că ancheta internă demarată în urma unor înregistrări video publicate de fostul deputat Sebastian Ghiţă în care acesta apărea alături de Florian Coldea nu a scos la iveala elemente care să se constituie încălcări ale legii sau normelor interne în vigoare, însă prim-ajunctul directorului SRI a cerut eliberarea din funcţie.