Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


România are printre cele mai nesigure șosele din Europa. Expert: Agresivitatea la volan, principala cauză

coliziune.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

România este pe locul doi în Uniunea Europeană la capitolul decese pe șosele. Potrivit datelor Comisiei Europene, anul trecut au fost raportate 97 de decese la un milion de locuitori, iar singurul stat care stă mai prost la acest capitol este Bulgaria. Față de anul 2010 situația s-a îmbunătățit însă considerabil în România: numărul deceselor a scăzut cu 19%.

Rămânem o țară cu grave probleme la acest capitol atât din cauza lipsei de infrastructură, cât, mai ales, din cauza agresivității în trafic, e de părere expertul auto Dan Vardie, președintele Juriului European Autobest. La acestea se adaugă lipsa unei strategii coerente în domeniu și legislația permisivă, adaugă Dan Vardie:

“Eu îndrăznesc să spun că cel mai important factor care duce la aceste accidente este agresivitatea la volan. Avem prea mulți oameni care la volan devini agresivi. (...) Și această agresivitate care generează violență la volan bineînțeles că se cumulează cu alți factori, inclusiv cu infrastructura. (...) Noi am ajuns într-o situație, după părerea mea, de neimaginat. Dăm programul Rabla ca să plătim cu acești bani recuperarea rablelor venite din toată Europa.  ”

 

 
Ascultă AICI interviul integral cu expertul auto Dan Vardie: