Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Două noi staţii de metrou vor fi deschise vineri în Bucureşti

metr.jpg

Metroul din Bucureşti
Metrou Bucureşti

Călătorii vor putea folosi staţiile Laminorului și Străulești, aflate pe tronsonul Parc Bazilescu - Lac Străulești, Magistrala 4,  chiar de mâine, după ora 14:00

Cu o lungime 2,1 kilometri, secțiunea de metrou Laminorului — Străulești a costat peste 1 miliard de lei, iar lucrările de extindere presupun  și realizarea unui depou  și a Parcării Străulești. Legătura dintre stațiile noi se realizează printr-un tunel pe fiecare fir de circulație, spun reprezentaţii Metrorex.

Operaţiunile de extindere a Magistralei 4 au început în anul 2013 proiectul beneficiind de finanţare din fondurile Programului Operaţional Sectorial Transport (POS-T) şi ale Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Călătorii vor putea folosi acest nou tronson de vineri, imediat după un eveniment de inaugurare organizat de Ministerul Transporturilor şi Metrorex, la care vor fi prezenţi ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi reprezentanţi la nivel de conducere ai autorităţilor administraţiei publice, ai constructorilor şi ai Metrorex.

Noile posibilităţi de transport destinate locuitorilor din nordul capitalei sunt executate de aceeaşi firmă care lucrează şi la metroul din Drumul Taberei. Metrorex estimează pentru acest an venituri totale de 1,73 miliarde lei, la un profit brut de 1,26 milioane lei.