Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


“Balena Albastră” mobilizează autorităţile române

Jocul "Balena Albastră" provoacă reacţii în România

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat că se va întâlni marţi alături de primarul Capitalei, Gabriela Firea, cu elevii din mai multe şcoli bucureştene, pentru a le spune cât de periculos este jocul “Balena Albastră”.

Mai mulţi oficiali români s-au pronunţat în ultimele zile pe tema jocului “Balena Albastră”.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, se declara marţea trecută îngrijorată de acest fenomen. Ea le-a recomandat părinţilor şi profesorilor să supravegheze atent comportamentul copiilor.

Un senator liberal a propus chiar ca subiectul să fie analizat în Comisia SRI din Parlament.

La rândul său, prefectul judeţului Vâlcea a convocat pentru luni o şedinţă de urgenţă cu reprezentanţii mai multor instituţii publice. Măsura a fost luată în condiţiile în care autorităţile au informaţii potrivit cărora mai mulţi copii din zonă ar fi implicaţi în acest joc.

Presa locală a prezentat cazul unui copil dus la spital de părinţi cu zgârieturi pe antebraţ. Un caz similar a fost şi la Galaţi, unde şapte copii cu vârste între 12 şi 14 ani şi-ar fi provocat tăieturi pe mâini. Unul dintre ei ar fi recunoscut că a jucat “Balena albastră”.

Un băiat de 11 ani din judeţul Dâmboviţa s-a spânzurat lunea trecută, iar primele verificări ale Poliţiei arată că acesta era interesat de jocul “Balena Albastră”.

Suspiciuni există şi în cazul unui tânăr din Codlea care s-a sinucis în urmă cu trei săptămâni, precum şi în ceea ce priveşte o fată internată la Centrul de plasament din aceeaşi localitate.

“Balena Albastră” este un joc online lansat în Rusia şi din cauza căruia mai mulţi adolescenţi s-ar fi sinucis.