Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Posibil atentat la metroul din Sankt Petersburg

atentat_metrou_rusia_1.jpg

Potrivit Interfax, dispozitivele care au explodat erau pline cu şrapnel
Potrivit Interfax, dispozitivele care au explodat erau pline cu şrapnel
Sursa imaginii: 
RFI

Cel puţin 10 persoane ar fi murit şi mai multe au fost rănite în exploziile produse luni la cel puţin două staţii de metrou din Sankt Petersburg, relatează agenţia TASS.

UPDATE:

Agenția RIA a relatat că, aparent, ar fi avut loc explozii la două stații de metrou din oraș. Trei stații de metrou au fost închise, potrivit portalului media local Fontanka.

Potrivit Reuters, la stația de metrou Sennaia Ploșciad se aflau opt ambulanțe. Fumul a umplut mare parte din stația de metrou, care a fost evacuată. Potrivit DPA, numeroase alte stații de metrou erau pe punctul de a fi închise.

În timp ce unele media locale au informat că explozia a fost provocată de un dispozitiv neidentificat, Interfax a relatat că dispozitivul exploziv era umplut cu șrapnel.

Președintele rus Vladimir Putin, care urma să se întâlnească în Sankt-Petersburg cu omologul său din Belarus, Aleksandr Lukașenko, a fost informat cu privire la această situație, a relatat RIA, care citează un purtător de cuvânt al Kremlinului.

Life News, un portal având legături strânse cu serviciile de securitate ruse, a publicat o fotografie cu ușa unei garnituri de metrou care a fost distrusă de explozie și o altă fotografie cu persoane rănite, întinse pe peron.

..............................................................

Potrivit Interfax, dispozitivele care au explodat erau pline cu şrapnel.

Sputniknews afirma ca ar fi vorba de stațiile de metrou ”Sennaya Ploschad” și ”Technologichesky Institute”.

Alte şapte staţii de metrou din oraş au fost închise, iar preşedintele Vladimir Putin este ţinut la curent cu situaţia.

Life News a publicat o fotografie cu ușa unei garnituri de metrou care a fost distrusă de explozie și o altă fotografie cu persoane rănite care sunt întinse pe peron.